До краја ове године још 7 акција добровољног давања крви у Трстенику

Поводом 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви, у просторијама Црвеног крста у Трстенику одржана је свечаност. Том приликом уручена су признања вишеструким даваоцима крви и додељене су награде ученицима који су постигли завидне резултате на конкурсу “Крв живот значи”.

“Желим овом приликом да се захвалим свим добровољним даваоцима крви који су учествовали у организованим акцијама, као и Заводу за трансфузију крви из Ниша. Због присуства корона вируса морали смо неке планиране акције да откажемо, али ипак смо пре 20 дана спровели још једну успешну акцију у којој је крв дало 73 хуманих људи међу којима су били и наши волонтери”, истиче Верољуб Миловановић, секретар трстеничког Црвеног крста.

“Трудимо се да одржавамо тај трен, познато је да смо смањивањем броја радника у “Првој петолетки” изгубили на бројности добровољних давалаца који су били чланови Друштва добровољних давалаца крви. Ипак смо некако одржали одређени број хуманиста тако да имамо месечно по једну акцију, а до краја ове године ће бити још седам. У последње време немамо много интервенција за резервама крви које су потребне за лечење грађана трстеничке општине у Здравственим центрима Србије”, наводи Миловановић најавивши нову акцију заказану за 20. мај и позвавши грађане да у њој учествују.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x