Предшколска установа “Наша радост” успешно завршила 2016. годину

У току прошле године остварени су значајни резултати у погледу доградње објекта Предшколске установе “Наша радост”, промене инфраструктуре, обнове дотрајалих справа у вртићу и реконструкције васпитне групе у Залоговцу која је поприлично била оштећена услед великог невремена у току лета 2016. године, издваја директор ПУ “Наша радост” Драгана Савић.

“Вредност радова изведених у Залоговцу је била 200.000,00, а вредност дограђеног дела објекта ПУ “Наша радост” у Варварину 1.700.000,00 динара. Урађене су значајне промене у погледу реконструкције водоводне и канализационе мреже као и самог објекта у виду делова зидова, подних површина, санитарних чворова који су били оштећени у погледу дотрајалих плочица, с обзиром да је установа 35 година стара па према томе су и потребе за њеним обнављањем све веће” каже директор Драгана Савић.

Она изражава наду да ће се у 2017. години радови на објекту, на коме је завршена прва фаза градње, наставити у смислу да ће бити довољно новца и да ће општина изаћи у сусрет са додатним новчаним средствима како би та група од септембра почела са радом, с обзиром да постоје потребе за проширењем капацитета и велика заинтересованост родитеља деце која су на листи чекања.

“Планирамо и да извршимо и неке реконструкције што се тиче подручних група у смислу кречења, реновирања санитарних чворова као што смо одрадили санитарни чвор у подручној групи у Бачини, која је уједно и најбројнија. Планирамо такође и да средствима општине Варварин, која нам је омогућила куповину новог аутомобила који би нам био практично неопходан јер овај који сад тренутно поседујемо је неупотребљив, како за превоз хране и намирница за потребе установе тако и за превоз деце приликом организације културних манифестација и приредби и међусобног дружења васпитача и радника установа у окружењу” каже директор Драгана Савић.

У погледу васпитно образовних активности и дела васпитно образовног рада директорка Савић истиче да су остварени зацртани пројекти из области стручног усавршавања инклузивног васпитања и образовања. “Доста се радило на превенцији насиља, злостављања и занемаривања којом приликом је предузето и одрађено. Васпитачи су водили уредно своју документацију, радили на изради различитих пројеката као и на организацији бројних приредби и манифестација” додаје она.

На крају 2016. године одржан је читав низ активности, почев од активности које се односе на Новогодишњи маскенбал и Новогодишњи вашар, укључене су све узрасне групе, осим малих јаслених, а организовано је и сликање са Деда Мразом где су деца добијала пакетиће, док су ове године, по први пут, деца са посебним поклонима добила пакетиће које је донирало “Дунав осигурање”. “Имали смо тренутно пет детета са посебним потребама, тако да су, захваљујући тој донацији “Дунав осигурања”, деца била пре свега срећна, задовољна, а надам се и родитељи, чиме је пре свега и наша установа, а и “Дунав осигурање” као спонзор дао своје учешће и свој допринос бољем и квалитетнијем животу деце којима је помоћ таквог типа неопходна” наглашава директор ПУ “Наша радост” Драгана Савић.

Говорећи о плановима за 2017. годину, директорка истиче да је планирано, у зависности од средстава, да се заврши нова група, да се одраде кречење, освежавање простора, замена дотрајале столарије и опремање нове васпитне групе. “Васпитно образовни рад ће тећи по реализацији и плановима по васпитно образовним групама обзиром да имамо велики број деце и велики број васпитача, али стручни кадар, правна помоћ коју тренутно немамо и коју установа сама по себи нема већ дуги низ година би нам практично била неопходна да би вртић могао да функционише у смислу установе свих осталих установа на територији Републике Србије”.

“Уједно бих овом приликом пожелела свој деци без обзира које су боје коже, које су нације, у ком делу града, села или Србије живе срећну Нову годину, срећно детињство, пуно радости и њиховим породицама које су битне за њихов раст и развој. Такође свим грађанима општине Варварин пожелела бих једну успешну и здраву Нову годину која ће бити на добробит не само њих, већ и њихових породица, па самим тим и напретка и развоја саме општине Варварин. Свом колективу захваљујем за сарадњу и за успешну комуникацију током целе године, јер без доброг колектива не може ни цела установа да функционише, па им желим успех у лисчном и професионалном животу као и свима осталима који су сарађивали са нама и дружили се током 2016. године” поручила је директор Драгана Савић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x