Предшколска установа “Наша радост” обележила свој дан

Предшколска установа “Наша радост” у Варварину, свечано и уз дечју приредбу, обележила је дан установе и своју славу. На приредби, одржаној у великој сали Дома културе у Варварину, учествовала су сва деца из ове установе, распоређена по групама, док је пре приредбе у просторијама Предшколске установе пресечен славски колач.

На дан када ова предшколска установа обележава своју 34. годишњицу постојања, директор ове установе Драгана Савић подсетила је окупљене на прве почетке и кораке у стварању ове установе.

“Како се број корисника континуирано повећавао, јавила се потреба за проширивањем капацитета, тако да Скупштина општине Варварин доноси Одлуку о изградњи објекта за предшколско васпитање и образовање. Вртић почиње са радом 01. септембра 1982. године, а свечано отварање обављено је 14. октобра исте године, на Дан ослобођења Варварина” подсетила је директор Драгана Савић и додала да је установа почела да ради као самостална организација са 86 уписана детета, да би се временом број васпитних група повећавао, како у матичној установи тако и на терену, тако да данас ПУ “Наша радост” има 8 васпитних група у матичној установи и 13 на терену, што чини укупно 360 уписана детета.

Сваке школске године васпитачице са својом децом по годишњем плану и програму обележавају значајне датуме. Тако су од почетка школске године, у првој недељи октобра, деца укључују у активности обележавања Дечје недеље, реализују се активности и едукација о здравој храни и важности правилне исхране. Током године следе садржаји поводом прославе Нове године, Божића, Ускршњих празника, ликовне колоније, завршне приредбе и других манифестација.

У оквиру обележавања Дана ове установе, за своје лично и професионално радно учешће јубиларне награде за свој рад добиле су Миладија Јевтић, медицинска сестра за 30 година рада, Весна Матић, шеф рачуноводства за 10 година рада и Андријана Ацковић, васпитач за 10 година рада.

“У области развоја и инфраструктуре установе, у 2016. години важно је напоменути да се доста планираних радова реализовало, првенствено захваљујући доброј сарадњи и средствима општине Варварин. Завршена је Прва фаза доградње радова објекта у вредности од 1.700.000. Захваљујући томе, у будућности можемо планирати и проширење капацитета и пријем већег броја деце” напомиње директор Драгана Савић додавши да већина проблема проистиче из чињенице једног дужег периода стагнације и неулагања у инфраструктуру и проширење објекта.

“У 2016. години, урађени су пројекти реализовани  у погледу изградње атмосферске мреже, у циљу санирања штете настале поплавама, које смо успешно реализовали изградњом нових канала, уградњом цеви и постављањем нових шахти. У оквиру плана доградње обављена је изградња комплетне водоводне и канализационе мреже, ревизија старе , а урађени су и тротоари око самог објекта, планирано је и постављање ПВЦ столарије у што скоријем временском периоду” напомиње директорка “Наше радости”.

Захваљујући финансијским средствима и помоћи општине Варварин, саниране су последице поплава у васпитној групи у Залоговцу у виду реконструкције кровног дела, зидних површина и улазног дела у сам објекат, па је захваљујући томе васпитна група у Залоговцу почела на време са радом.

Прослави Дана ПУ “Наша радост” у Варварину присуствовали су челници општинског руководства, председник општине Варварин Војкан Павић, заменик председник др Виолета Лутовац, председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, заменик председника СО Братислав Ташић, начелник Општинске управе Гордана Петровић, помоћник председника општине Владица Филиповић, директори Основних школа у Бошњану и Варварину Андрија Живадиновић и Доброслав Долић, директор Средње школе Весна Чабрић, директори јавних предузећа и установа, као и представници Предшколске установе “Ната Вељковић” из Крушевца на челу са Слободанком Ракоњац.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x