Промоција голфа у ОШ “Јован Поповић” у Крушевцу

У оквиру часа физичког васпитања у Основној школи “Јован Поповић” у Крушевцу одржан је промотивни час голфа. Савез за школски спорт Србије већ 5 година спроводи акцију “Спорт у школе”, а овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У одабраној групи од 10 школа у Србији, где се уводи голф као четврти час по реду у оквиру физичког васпитања, нашла се и крушевачка ОШ “Јован Поповић”, а овим програмом обухваћена су деца узраста од 1. до 4. разреда. Министарство је донирало опрему и реквизите прилагођену ђацима, али и условима у затвореном простору, док је за обучавање деце професор физичког фаспитања похађао је додатну едукацију.

Овај спорт који спада у елитне, али и најскупље, уз фудбал и кошарку има највише пратиоца у свету, а најпознатији голф играчи су најплаћенији спортисти. У Србији је за сва такмичења надлежна Голф асоцијација Србије, док ће увођење голфа у школе допринети његовој промоцији и популаризацији у нашој земљи.

Промотивном часу у ОШ “Јован Поповић” присуствовала је и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x