Реконструкција водоводне мреже у Трстенику у завршној фази

На изворишту “Прњавор” у току су радови на реконструкцији водоводне мреже који ће у наредном периоду решити проблем водоснабдевања града и приградских насеља. Према речима председника општине Трстеник Александра Ћирића ово је завршна фаза радова, тренутно се ради на Магистралном водоводу од Прњавора до Грабовца, а радове за сада успешно и квалитетно изводи према тендеру фирма “Телекомуникација” из Блаца.

“Урађено је око 200м замене главног цевовода, на реду је мало сложенија деоница где је неприступачан терен, међутим, надамо се да ће све бити у реду и да ће радови бити завршени до септембра ове године. Овим ће се отклонити недостаци, односно губици воде на мрежи који су постојали и до 60 одсто па је било неопходно проширење капацитета. Тиме ће се створити могућност да са изворишта “Звездан” и “Прњавор” водом могу да се снабдевају и други делови наше општине који до сада нису били у могућности да користе овај део водовода”, рекао нам је председник општине Трстеник Александар Ћирић који је са помоћником Радомиром Милуновићем и директором ЈКСП “Комстан” Ранком Стевановићем обишао радове.

Директор ЈКСП “Комстан” Ранко Стевановић нам је додао да је циљ ових радова замена комплетног гравитационог цевовода после чега следи и Висећи мост где ће постављањем цеви бити омогућено снабдевање водом другог дела града. Поменути радови, истиче Стевановић, не утичу на садашњи квалитет воде.

Влада Републике Србије одлучила је да општини Трстеник и ЈКСП “Комстан” додели бесповратну донацију у износу од 452.000,00 евра, а инвестицијом од три милиона евра у реконструкцију водоводне мреже у Трстенику биће трајно решен проблем водоснабдевања. Уз донацију за изградњу Висећег моста целокупна инвестиција износиће око 3,4 милиона евра.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x