Шанса за младе да кроз обуку брже дођу до посла

Програмски директор Едукативног центра Крушевац Илија Јовановић у трстеничкој Канцеларији за младе водио је други круг састанка са предузетницима из Трстеника који су заинтересовани да се укључе у програм “Знањем до посла”.

Едукативни центар Крушевац је организација која у Расинском округу спроводи свој осмогодишњи партнерски пројекат Влада Србије и Швајцарске. У сарадњи са компанијама програм “Е2Е” побољшава позицију младих на тржиушту рада Србије, кроз модернизацију политика које се односе на запошљавање младих кроз развој вештина за рад потребних приватном сектору.

Да би се ова мисија успешно реализовала, програм “Е2Е” пружа подршку компанијама у Србији,кроз развој и примену модерних обука на радном месту чиме би се олакшао процес запошљавањамладих кроз квалификацију и избор нових запослених.

“Послодавцима у Расинском округу упућен је позив под називом “Запослени по мери вашег бизниса”. Пројекат је осмишљен да ствара предуслове за обуку преко 60 младих у Расинском округу, у више занимања као што су бравар – монтер, магационер, заваривач, ЦНЦ оператер, конобар – шанкер, оператер штампе. За сада преко 12 компанија у Крушевцу и Трстенику жели да реализује поменути програм, јер Едукативни центар пружа финансијску и едукативну подршку послодавцима из циљних локација за организовање обука на радном месту, за младе који траже посао”, рекао је на другом кругу састанка са привредницима трстеничке општине Илија Јовановић, програмски директор Едукативног центра Крушевац.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x