Подршка пословању фризера кроз нове предлоге помоћи привреди

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је у суботу са представницима фризерске индустрије о начинима за превазилажење негативних економских последица које је пандемија коронавируса оставила на ову грану привреде, саопштено је из Владе Србије.

Састанку је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, док су испред фризера на састанку били чланови Савеза фризерских клубова Србије, Клуба фризера Нексус, као и представници дистрибутера фризерских производа.

“Представници фризера изразили су задовољство због тога што кроз непосредан дијалог са председницом Владе и министром могу да изнесу проблеме са којима се суочавају у претходних годину дана. Имајући у виду природу фризерског посла и близак физички контакт који он подразумева, несумњиво је да је фризерска индустрија једна од најпогођенијих глобалном пандемијом коронавируса”, наводи се у саопштењу.

Закључено је да је здравље грађана и поштовање епидемиолошких мера апсолутни приоритет, али ће са друге стране и кроз нове предлоге економске помоћи привреди фризери бити подржани како би опстали и што лакше и брже повратили своје пословање у нормалне токове.

Састанак је део консултација које је председница Владе, заједно са ресорним министрима, имала у претходним данима са представницима индустрија које су највише погођене негативним ефектима пандемије, подсећају из српске Владе.

Премијерка се раније састала и са представницима филмске индустрије и биоскопа, док је у петак разговарала и са удружењима угоститеља, ивент индустрије, музичара и уметника.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x