Спортски савез општине Варварин уручио признања, проглашени најбољи спортисти, спортски радници и колектив

Спортски савез општине Варварин, традиционално, доделио је признања појединцима, колективима и спортским радницима који су током 2023. године остварили запажене успехе на националном и европском нивоу, а уручено је и посебно признање, Плакета за 40 година успешног бављења тренерским послом. Овом свечаном догађају присуствовали су председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, њен заменик Александар Павић и помоћник Немања Чолић.

Окупљене је поздравио заменик председнице општине Александар Павић и похвалио рад општинског Спортског савеза у протеклом периоду, од како се на челној позицији налази Андрија Стаменковић, а који је стабилизовао и побољшао рад Спортског савеза. Он је посебно похвалио и рад Школе фудбала “Калчо”, која веома успешно ради са децом, као и Бокс клуб “Јован Курсула”, чији члан Василије Ђурђевић осваја медаље на националним и међународним такмичењима.

Павић је обавестио присутне да ће стадион “Темнића” ускоро добити трибине, уочи 100 годишњице од оснивања клуба, очекује се почетак радова већ у наредним данима, тако да ће публика већ од нове сезоне имати нове трибине, са 500 седећих места. Такође, он је подсетио и да се увелико ради на решавању проблема са Халом спортова СЦ “Темнић”, недавно је завршена процедура озакоњења објекта, а оно што следи то је припрема пројектно – техничке документације, а како би се, пре свега, решио проблем грејања овог објекта.

Присутне је поздравила и председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, а на специјалном признању, Плакети за 40 година успешног бављења тренеским послом, захвалио се актуелни тренер ФК “Темнић 1924” Радиша Јовичић и нагласио да одавно овакав скуп није организован, изразивши очекивање да ће и у наредном периоду бити још више успешних спортиста из темнићког краја.

Спортски савез општине Варварин ове године је за најперспективнијег младог спортисту прогласио Луку Милановића из Села Варварин, капитена пионирске екипе ФК “Трајал”, док је за најперспективнију младу спортисткињу проглашена Дуња Шелић из Варварина, чланица Карате клуба “Темнић”.

Најуспешнији спортски радник за 2023. годину је Дарко Бранковић, председник ФК “Темнић 1924”, најуспешни тренер је Дражен Богдановић из Карате клуба “Темнић”, за најуспешнији клуб проглашен је Кошаркашки клуб “Темнић”, док су спортисти године у категорији јуниора Василије Ђурђевић из Бокс клуба “Јован Курсула” и у категорији сениора Александар Живковић из Бодибилдинг клуба “Хадес”.

Спортски савез општине Варварин 2023. годину завршио је веома успешно. Велика је подршка свим својим члановима, а први пут после много година организован је протеклог лета Турнир Месних заједница у малом фудбалу, који је изазвао велико интересовање публике. Локална самоуправа је и протекле године улагала како у спорт, тако и у развој спортске инфраструктуре, фудбалки терен ФК “Младост” у Доњем Катуну је у септембру добио нове трибине, а по најави заменика председнице општине, стадион “Темнића” стоту годишњицу прославиће са новим трибинама.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
1
0
Ваш коментар на ову вест?x