Свечано отворен извор “Снежник” у Врњачкој Бањи

Због незадовољавајућег квалитета воде Завод за јавно здравље у Краљеву препоручио је 2012. године затварање извора “Снежник”. Међутим, захваљујући напорима Специјалне болнице “Меркур” и општине Врњачка Бања и уз подршку ресорног министарства, 2015. године на овом извору отворена је нова бушотина, а анализе узорака показале су исправност и дозвољена је даља експлоатација, па је вода поново доступна врњчанима и њиховим гостима.

Свечаном отварању извора “Снежник” присуствовали су потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, члан председништва СНС-а Зоран Бабић, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, председник Скупштине општине Врњачка Бања Иван Радовић и остали гости.

Извор “Снежник” свечано је отворио Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања. Он је поздравио све присутне на извору и рекао да је ово велики дан за Врњачку Бању и да је стављена тачка на причу о немарности локалне самоуправе. После неколико година безуспешних покушаја, продато је шест хотела и угоститељских објеката у које се улаже и инвестира.

Ђуровић је похвалио изузетну сарадњу општине и СБ “Меркур”, али је напоменуо да без помоћи и подршке републичке Владе и премијера Вучића не би било направљено оно што је данас направљено.

Међу присутнима био је и Зоран Бабић, члан председништва СНС-а, који је похвалио реализацију плана развоја Врњачке Бање од стране локалне самоуправе. Овај извор је исто тако велики подухват за даљи развој овога краја, а идуће године Врњачка Бања прославља 150 година активног бављења туризмом, рекао је тим поводом Зоран Бабић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x