Трстенички директори известили о активностима

У кабинету председника општине Трстеник Александра Ћирића сваке друге недеље одржава се састанак колегијума директора трстеничких Јавних установа. Овом састанку председавао је заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић, а директори су поднели извештаје о спроведеним активностима и плановима за наредни период.

“Посебно бих истакао излагање представника Центра за социјални рад, који нам је изјавио да је дошло до смањења броја пријава насиља у породици и да није било повећања потраживања за социјалну помоћи тако да су та два параметра која нас охрабрују. Договорили смо се да радници Центра за социјални рад ових дана обиђу старачка домаћинства и да сагледају ситуацију како бисмо пружили адекватну помоћ”, рекао је на одржаном састанку колегијума са директорима трстеничких Јавних установа заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић.

Извештај о протеклим активностима поднела је и новоименована директорка дечијег вртића “Бисери” која је изнела неке добре и неке лоше ствари са којима се приликом ступања на дужност суочила. Пре свега, ради се о великом потраживању од родитеља које траје већ две ипо године.

“Тим поводом, на овом састанку донели смо одлуку да се сви дужници писмено обавесте, а после тога, ако не буде испоштован договор, ићи ће се свакако на утужење јер се ради о износу од преко три милиона динара”, истакао је Марковић.

Директор Народне библиотеке “Јефимија” Верољуб Вукашиновић најавио је нове програмске садржаје у наредном периоду, а до краја ове године биће реализована четири издавачка пројекта, док је директорка Народног универзитета Светлана Лазић известила присутне о тренутним активностима у области образовања и културе, па се до краја ове године очекују бројни културно забавни садржаји.

Нови састанак колегијума са председником општине заказан је за две недеље.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x