Директори трстеничких Јавних предузећа о активностима у прошлој години

Јавно комунално предузеће “Енергетика” обновило је производни и дистрибутивни систем, реализовало програм Немачке развојне банке и ушло у програм реструктуирања предузећа. Директор Борис Вукмировић тим поводом каже да је ово предузеће спремно дочекало нову грејну сезону, да има довољно енергента и да нема као раније притужби корисника на грејање.

Ипак, он апелује да корисници на време измирују своје обавезе, како би грејање до краја грејне сезоне било квалитетније и како би се енергент набављао по потреби. Вукмировић је свим грађанима општине Трстеник пожелео срећну и успешну Нову годину.

Протекла календарска година била је успешна и за ЈКСП “Комстан”, а нарочито се радило на реконструкцији водоводне и канализационе мреже на градском подручју као и на реорганизацији овог предузећа.

“Објединили смо систем водоснабдевања са насељеним местима Стопања и Почековина, организовано је одношење смећа на општинском подручју док започете прошлогодишње послове наставићемо и ове године. Овом приликом бих свим грађанима општине Трстеник пожелео срећну и берићетну нову годину”, рекао је обраћајући се јавности Ранко Стевановић, директор ЈКСП “Комстан”.

Фабрика “ППТ Наменска” АД завршила је пословну годину пребачајем плана за 10 одсто, у овој години се очекује наставак позитивног тренда, већег обима посла, а тиме и запошљавања нових радника, рекла је у свом обраћању јавности директорка Анђелка Атансковић.

“Посла имамо, све своје обавезе смо измирили као и плате запосленима. У оквирима својих могућностима трудићемо се да дамо допринос нашим радом, донацијама да помогнемо где треба. Резултати нашег пословања су импресивни, а ја бих овом приликом свим запосленим радницима наше фабрике и грађанима трстеничке општине пожелела срећну Нову годину, добро здравље и све најбоље”, рекла је Анђелка Атанасковић.

Дирекција за планирање и изградњу Трстеник је крајем прошле године добила ново име и сада је ЈП за уређивање грађевинског земљишта. Директор Зоран Радисављевић се похвалио успешним пословањем које се пре свега односи на одржавање сеоских путева док су средства за ове намене обезбедили Република Србија и локална самоуправа из свог буџета, а у инфраструктуру је уложено 20 милиона динара на основу направљеног репрограма. У овој години у плану је реконструкција јавне расвете чиме ће се допринети уштедама електричне енергије, истакао је Радисављевић.

Завидне резултате у прошлој календарској години забележио је и трстенички Дом здравља “др Сава Станојевић”. Санирани су санитарни чворови у Гинеколошкој служби, у служби Хитне медицинске помоћи, у Здравственој амбуланти у Милутовцу, а ови послови, према речима директора др Радована Поповића, биће настављени и у другим Амбулантама на општинском подручју. Пред крај 2016 године Служба хитне помоћи добила је на поклон ново санитетско возило у вредности преко 55.000 евра од Министарства здравља и Министарства привреде.

Директор др Поповић похвалио је одлуку локалне самоуправе која је из свог буџета за 2017. годину определила 18 милиона динара, што никада до сада није био случај, па ће се уз планиране послове радити на унапређењу медицинских услуга у овој здравственој установи. Он је на крају свог обраћања јавности пожелео свим запосленима у Дому здравља и грађанима трстеничке општине све најбоље у Новој години.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x