Ученици куварског смера Хемијско-технолошке школе из Крушевца апсолутни победници 11. Етно сајма хране и пића

Након републичког такмичења из области угоститељства и туризма које је одржано у Крагујевцу, где су ученици друге године куварског смера Хемијско-технолошке школе из Крушевца, на челу са професором Гораном Кузмановићем освојили прво место у свим категоријама, пре десетак дана остварили су велики успех и на 11. Етно-сајму хране и пића у Београду где су проглашени за апсолутног победника.

“Прво смо учествовали на Републичком такмичењу из области угоститељства и туризма у Крагујевцу, на збору туристичко-угоститељских радника Србије и тамо смо освојили неколико златних медаља у неколико дисциплина и неколико пехара за свеукупног победника у појединим дисциплинама и у екипном такмичењу. После овог такмичења одмах се надовезало Међународно такмичење у Београду на Етно-сајму хране и пића где смо учествовали у свих дванаест дисциплина, што се тиче области куварства, посластичарства и пекарства и у свим дисциплинама које се тичу хране смо освојили прво место и проглашени смо за свеукупног победника и на овом Сајму” каже професор Горан Кузмановић.

На овом Сајму су такође, већ другу годину за редом, учествовали и ученици крушевачке Школе за основно и средње образовање “Веселин Николић”. “Прошле године смо на Етно-сајму хране и пића освојили прво место за пекарске производе, а ове године за свеукупни приказ производа су освојене Диплома за прво место и пехар, јер су ученици и наставници наше школе на овом сајму учествовали са свим образовним профилима” истиче директор ове школе Мирјана Базић.

Оно што је такође интересантно, а о чему нас је обавестио професор крушевачке Хемијско-технолошке школе Горан Кузмановић, то је да је у току припрема емисије “Тајне наше кухиње.” Према његовим речима, ради се о емисији телевизијског формата која ће се емитовати на нашим и руским националним каналима и где ће истовремено специјалитете српске и руске националне кухиње припремати кувар руске кухиње са једне стране и проф. Кузмановић са друге.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x