Дан и јубилеј Високе техничке машинске школе струковних студија

У Амфитетатру Високе техничке машинске школе (ВТМШ) у Трстенику пре подне одржана је настава, док су по подне запослени, студенти, пензионери ове високошколске установе, локални функционери и остали гости свечано прославили дан школе и уједно и јубилеј, 55 година њеног рада и постојања.

На почетку је све присутне поздравио и изразио добродошлицу директор ВТМШ струковних студија мр Миломир Мијатовић, а затим их укратко упознао са резултатима професора и студената.

“Ове године смо, по одобрењу Министарства просвете, увели три потпуно нова студијска програма, друмски саобраћај, информационе технологије и трећи студијски програм је онај стари са неизбежном хидрауликом коју нећемо никада запустити у оквиру производног машинства”, истакао је мр Миломир Маринковић и нагласио да су професори и студенти ВТМШ до сада остварили изузетне резултате у програму и на такмичењима на којима су награђени.

“Ја им овом приликом честитам на постигнитим успесима и желим да наставе и још боље као што су то чиниле све досадашње генерације које су овде студирале”, поручио је Мијатовић.

На свечаности су уручене и награде најбољим студентима, а за 30 година рада у овој школи награђен је проф. др Горан Михајловић, док је у пензију испраћен професор Мирослав Новаковић. Ова високошколска установа добила је највише општинско признање Октобарску награду за високе домете у науци и образовању.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x