Унапређење путне инфраструктуре на територији општине Варварин

Радови на реконструкцији путног правца Залоговац – Парцане ових дана приводе се крају, па је тако у склопу ових радова данас асфалтирана и улица Кнеза Милоша у Маренову која спаја магистрални пут Крушевац – Крагујевац са општинским путем према Парцану.

Ради се о деоници дугој 320 метара, која иначе до сада уопште није имала асфалт, а интересантна је и чињеница да у овом насељеном месту више од 20 година није ништа предузимано по питању изградње нове путне инфраструктуре, док ће само у овој години, поред ове улице, бити асфалтирана и улица Драгише Јовановића. Иначе, радове на реконтрукцији општинског пута Залоговац – Парцане изводе екипе предузећа “Крушевацпут”, док је средства за ове намене издвојило ЈП “Путеви Србије.

Што се тиче капиталних инвестиција које се реализују из буџета општине, заменик председника општине Варварин др Виолета Лутовац-Ђурђевић у изјави за Темнић.Инфо истиче да је завршен поступак јавне набавке за асфалтирање још 4 улице и то још једне у Обрежу, Горњем Катуну, Доњем Крчину и Маренову изразивши наду да ће временске прилике дозволити да до краја године буду завршени сви планирани радови који су се нашли на позицији капиталних инвестиција у буџету општине Варварин.

“Ове године ће та позиција у буџету пратити проценат извршења буџета захваљујући добром плану и на време спроведеним поступцима јавне набавке”, наглашава др Лутовац – Ђурђевић и додаје да се већ сада ушло у процедуру израде пројеката за асфалтирање у идућој години, тако да ће ти готови пројекти бити коришћени за учествовање на конкурсима које расписују Министарства, а све у циљу да се у свакој месној заједници асфалтира онолико колико могућности дозволе.

Она додаје и да је данас расписана јавна набавка, чија вредност износи око 14 милиона динара са ПДВ-ом, за асфалтирање улица у Село Варварину и Доњем Катуну. Што се тиче Срндаљске улице у Залоговцу, тренутно се ради на постављању ивичњака тако да ће радови и на асфалтирању те улице бити готови за пар дана.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
trackback

[…] поручио је да локално руководство увелико ради на развоју путне инфраструктуре, како по самом Варварину, тако и по селима, што је доказ […]

1227

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x