12. “Балканска фолклоријада” 20. августа у Каонику

У организацији Удружења “Марко Цара Милановић” и Месне заједнице Каоник у суботу, 20. августа, од 19 сати у Порти Цркве Свете Недеље у Каонику, биће одржана традиционална “Балканска фолклоријада”, а у оквиру традиционалног хуманитарног пројекта “Спасимо децу у саобраћају”.

Ова хуманитарна манифестација се одржава од 2015. године и окупља љубитеље културе, традиције, домаће радиности, писане и испеване речи, који својим хуманим деловањем и великим бројем донација раде на освешћивању свих учесника у саобраћају, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а прикупљена средства са хманифестације биће усмерена ШОСО “Веселин Николић” у Крушевцу.

Удружење “Марко Цара Милановић” пре осам година формирала је породица Милановић из Каоника када је, у саобраћајној несрећи, изгубила свог сина и брата, Марка. За сво време колико Удружење постоји, иницирали су и учествовали у реализацији бројних акција које доприносе већој безбедности деце и младих, као учесника у саобраћају.

Године 2021. Удружење је добило златну плакету за подвиг године коју додељују “Вечерње новости”, а сам председник Мирољуб Милановић од 2018. године носилац је и признања “Светосавска награда”, коју додељује Културни центар Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x