14. Међуокружна смотра фолклорних ансамбала у Орашју 02. јуна

Међуокружна смотра фолклорних ансамбала Рашког, Моравичког и Расинског округа биће организована по 14. пут у суботу, 02. јуна 2018. године, у селу Орашју, удаљеном десетак километара од Варварина. Према речима председника Месне заједнице Орашје Горана Николића, ради се о традиционалној манифестацији која је у протеклих 13 година окупила преко 4.000 учесника.

“Ради се о традиционалној манифестацији која се у Орашју одржава већ 14. година, а такмичење оцењује и прати републички селектор Савеза аматера Србије. Ове године ће се представити тринаест културно уметничких друштава са преко 400 учесника, док ће победник наступити на Републичкој смотри у Кличевцу, селу покрај Пожаревца”, наглашава Николић.

Он додаје да је дефиле учесника заказан за 18:30, док ће манифестација свечано бити отворена на летњој позорници испред Дома културе у Орашју у 19 часова и позива све грађане из околних места да дођу и да уживају у песми и игри коју ће приказати овогодишњи такмичари.

Организатори 14. Међуокружне смотре фолклорних ансамбала Рашког, Моравичког и Расинског округа су КУД “Вук Караџић” и Месна заједница Орашје, под покровитељством Општине Варварин.

На летњој позорници у Орашју ове године ће наступити КУД “Медвеђа” из Медвеђе, КУД “Јован Курсула” из Село Варварина, КУД “Плеш” из Плеша, КУД “Брђани” из Брђана, КУД “Расина” из Великих Купаца, КУД “Младост” из Макрешана, КУД “Радомир Јаковљевић Јакша” из Велике Ломнице, Културни центар “Самаила” из Самаиле, КУД “Опланићи” из Опланића, КУД “Војвода Пријезда” из Сталаћа, КУД “Бранко Радичевић” из Разбојне, КУД “Младост Градац” из Плочника и домаћин, КУД “Вук Караџић” из Орашја.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x