Отворена изложба радова са 3. ликовно литерарног конкурса “Мост”

Општинска библиотека Варварин, под покровитељством Општине Варварин, већ три године организује ликовно-литерарни конкурс “Мост” за малишане предшколског узраста и ученике основних школа. Ове године учешће су узеле три основне школе и то ОШ “Јован Курсула” из Варварина, ОШ “Драги Макић” из Бошњана и ОШ “Свети Сава” из Бачине, као и ПУ “Наша радост”.

На овогодишњем конкурсу “Мост” пристигло је укупно 190 радова, а комисија коју су чинили Зоран Анђелковић као председник и чланови Горан Ћеличанин и Славољуб Милошевић, одабрала је 24 рада које су присутни могли да погледају на изложби.

Отворивши изложбу радова са 3. ликовно-литерарног конкурса “Мост”, председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић подсетио је на страдање десеторо наших недужних суграђана тог 30. маја 1999. године и поручио да не смемо дозволити да овај злочин икада буде заборављен. Он је додао да је ова изложба прави начин како се требамо опходити према нашој историји и да генерације које долазе треба да знају шта тај дан значи за Варварин и све наше суграђане.

У пригодном програму учествовали су ученици Средње школе Варварин, а песму “Некада давно” рецитовала је Ања Радојичић из Обрежа. Захвалнице школама уручио је председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, док је дипломе награђенима уручио председник општине Варварин Војкан Павић.

Изложби и додели диплома награђенима присуствовали су и заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић, заменик председника Скупштине општине Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћник председника општине Саша Срећковић, као и директори основних школа Добросав Долић, Андрија Живадиновић и Светлана Пејић и предшколске установе “Наша радост” Драгана Савић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x