14. “Сомовијада” на Западној Морави између Бошњана и Шанца

Такмичење риболоваца “Сомовијада”, са традицијом дугом 14 година, одржава се овог викенда на Западној Морави између Бошњана и Шанца, на локацији познатој под називом “Шаначки шпирони”.

Старт 14. “Сомовијаде” планиран је за суботу, од 17:00 часова и трајаће до недеље ујутру у 07:00 часова после чега следи додела медаља, пехара, као и бројних награда које су организатори припремили за љубитеље риболова.

Један од организатора ове манифестације Иван Гајић из Бошњана подсећа да је прва “Сомовијада” организована 2004. године и најављује бројне награде за учеснике овогодишњег такмичења.

“За прва три места обезбеђене су медаље, пехари, као и награде које смо припремили попут штапова за пецање, машиница, прибора за пецање, а припремљене су и награде у разним категоријама, као и награда за најстаријег и најмлађег такмичара”, наводи Гајић.

Што се тиче пропозиција, такмичење је екипно и учествују три члана такмичарског тима и пеца се са три штапа на чекање са оловом по дну. Котизација по екипи је 3.000,00 динара, а уплату је могуће извршити у Удружењу спортских риболоваца “Расина” у Крушевцу, улица Чупићева бр.9 или код Гајић Ивана из Бошњана.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x