Одржан VII “Међедов ћеиф”, изложба радова и вече хумора на јесен

Седма по реду меморијална колонија карикатура “Међедов ћеиф”, посвећена у знак сећања на рано преминулог карикатуристу Радослава Ненадића Браца, одржана је у Варварину од 1. до 5. августа.

“Међедов ћеиф” је ове године окупио врхунска имена српске карикатуре тако да су своје учешће у овој колонији узели Недељко Убовић из Земуна, Зоран Михаиловић из Београда, Никола Живковић Газибара из Власотинца, Мухамед Ђерлек Макс из Новог Пазара, Предраг Србљанин из Новог Сада, Мирољуб Ђокић Кан из Јагодине, као и домаћин, Горан Ћеличанин из Варварина.

Директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин изјавио је за наш портал да је на овогодишњем “Међедовом ћеифу” нацртано преко 50 карикатура, али и најавио изложбу радова са ове колоније карикатуриста која ће се у Варварину одржати на јесен, за кад је заказано још једно окупљање.

“На јесен одржаћемо изложбу радова са овогодишње колоније карикатуриста “Међедов ћеиф”, поново ће ти људи бити наши гости па ће Варваринци имати прилику да се још једном друже са њима”, најављује Ћеличанин.

Познати карикатуриста из Земуна Недељко Убовић, подсетивши да је до сада био на скоро свим колонијама посвећеним покојном пријатељу и колеги Радославу Ненадићу, нагласио је да на овим колонијама среће пријатне и драге људе.

“Лепо ми је овде и опустим се, Варварин ми је баш пријатно и лепо место и Варварин је баш варош која има један ниво и која може знатно да напредује у сваком погледу, а посебно ми се допада Морава, као и цео атар варварински”, рекао нам је Убовић.

Он је, упутивши похвале организатору, директору Општинске библиотеке Варварин, оценио да су данас култура и уметност, стицајем неких околности у опадању тако да би требало пронаћи начина како би се млади људи анимирали како би реализовали тај свој дар.

“Треба да се потрудимо да култура крене поново напред, али и да се пронађе начин како младе људе анимирати да следе свој таленат који им је Бог даривао и да реализују тај свој дар у било ком облику, у цртању, вајању, у свакој људској вештини, да однегују тај свој дар који носе по рођењу и да га и остваре”, поручио је Убовић.

Предраг Србљанин из Новог Сада је ове године први пут у Варварину, али је учествовао већ на “Међедовом ћеифу” у Рибарској Бањи прошле године.

“Нешто нисам имао нека превелика очекивања од ликовних колонија, никад до тада нисам учествовао у колонијама и мислио сам, да будем искрен, да је то дангубљење међутим, кад сам био у Рибарској Бањи ја сам се одушевио, атмосфера, рад, ми смо малтене једва чекали да радимо на колонији. Кад ме је Горан сад позвао да дођем у Варварин без размишљања сам прихватио и утисци су фантастични”, наглашава Србљанин нагласивши да ће убудуће врло радо прихватати позиве да поново учествује у оваквим културним дешавањнима.

Директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин већ најављује ново дешавање, ликовну колонију која ће бити одржана од 22. до 26. августа и где ће се окупити екипа која се бави сликарством, што је још једна традиција којом Варварин може да се поноси.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x