“Батини дани” по девети пут у Врњачкој Бањи

Овогодишње богато и садржајно врњачко културно забавно лето обележила су, а и даље ће их бити, дешавања која су окупила велики број посетилаца.

Концерти, изложбе, промоције књига, онда чувени Међународни врњачки карневал, па Лавфест, а од 10. до 13. августа ново занимљиво дешавање, девета по реду манифестација “Дани Данила Бате Стојковића”, посвећени великану српског и Југословенског глумишта који је био чест гост Врњачке Бање.

Програм ове манифестације почеће конференцијом за медије у хотелу “Цептер”, после које ће у библиотеци “Др Душан Радић” бити одржано књижевно вече наше познате глумице Мире Бањац. Свечано отварање одржаће се у Амфитеатру на Чајкином брду који носи с поносом Батино име, док ће исте вечери бити изведена и позоришна представа “Арт” у којој играју Милан Гутовић, Милан Прљета и Марко Гверо.

Другог дана у глумачком парку сећања на Бату казиваће глумци и његови пријатељи, на Тргу код водопада извешће се позоришна представа “Идиот”, а у Амфитеатру “Бањски споменар”. Посетиоци ће имати прилике да погледају и филмско остварење “Варљиво лето 68”, док ће у врњачком биоскопу бити изведена позоришна представа “Уби ме курје око”, сазнајемо у Врњачком културном центру.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x