Санација општинског пута Залоговац – Вратаре и завршетак радова на тротоару у Бачини

У плану су радови на санацији коловозне конструкције општинског пута Залоговац – Вратаре, а санација и извођење радова ће бити спроведени након потписивања уговора у Министарству привреде. Уговорне стране су Министарство привреде, општина Варварин и “Крушевац пут” АД који је извођач радова, каже заменик председника општине Варварин др Виолета Лутовац.

“Овај програм, који је спроведен од стране Министарства привреде, је још један показатељ да се програм спроводи у циљу унапређења и локалне и регионалне инфраструктуре. Што се тиче вредности самог пројекта, вредност износи око 8.5 милиона, без ПДВ-а (са ПДВ-ов износи 10.346.000 динара)” објашњава др Лутовац и наглашава да је пут био у јако лошем стању, тако да ће санација овог пута, у дужини од 640 метара, бити од велике важности како за мештане овог краја, тако и за саму општину Варварин.

“У Бачини се ради тротоар у дужини од 1.650 метара, ширина тротоарне стазе је 1.5 метара, а радови које изводи предузеће “Крушевац пут” АД су започети у уторак. Што се тиче вредности ових радова, они износе 11.5 милиона, средства су обезбеђена од стране ЈП “Путеви Србије”, док је пројекат обезбедила локална самоуправа” каже др Лутовац поручивши да је ово још један показатељ да је могуће, у колико локална самоуправа има спремне пројекте, конкурисати на различите адресе и добити финансијска средства, као што је доказано овим примером.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x