Напредак наставља посртање у Супер лиги Србије, пораз са пенала у Новом Пазару

Напредак наставља са поразима у Супер лиги Србији, а докле ће то трајати нико не зна. На старту утакмице у Новом Пазару домаћин је кренуо офанзивно у жељи да оствари и четврту победу у низу. Било је неколико удараца из угла, али је Напреткова одбрана била на висини задатка.

Напредак је изашао храбро и после другог узастопног корнера у 26. минуту, Бојан Матић је надвисио одбрану домаћина, али је лопта отишла изнад пречке. Мајдевац је, пет минута касније, добио употребљиву лопту у казненом простору Чарапана, шутирао са десетак метара, али је Петрић успео да одбрани. Напретков голман је капитулирао у 40. минуту после брзог контранапада “плавих”, Никчевић је одлично центрирао, а Ергелеш је прави волеј послао у небрањени део мреже гостију. Био је то ретко леп гол и Нови Пазар је повео са 1:0.

На самом крају првог полувремена центарфор гостију Матић је извео ретко виђен и атрактиван потез, пробао је ударцем преко главе са ивице шеснаестерца, али Кљајић је био на месту. Крушевљани су, у 56. минуту, одлично комбиновали – Чечарић је продужио лопту за Стефана Јовановића, који је убацио пред гол, где се нашао Крстић и савладао голмана Новог Пазара за изједначење – 1:1.

Чарапани су се надали и преокрету. У 68. минуту настала је спорна ситуација пред голом домаћина, лопта је погодила у руку Рубежића, судија Стојановић није реаговао, а ни ВАР соба није интервенисала. Слична ситуација се десила осам минута касније, али на супротној страни – лопта је погодила у руку капитена Керкеза, судија је одмах показао на белу тачку и други жути картон за дефанзивца, па је Напредак остао са десеторицом играча на терену. Мајдевац је био неумољив са 11 метара и поставио коначни резултат утакмице 2:1 за домаћина.

Чарапани настављају своју агонију. Ово је била тринаеста узастопна утакмица у Супер лиги Србије у којој Напредак није успео да оствари победу. Поставио је негативни рекорд у својој историји. Крушевљани и даље имају само два бода, заузимају 14. место на табели, а у наредном колу играју у Нишу против Радничког. Биће то комшијски и дерби зачеља табеле и шанса за преокрет или промене у стручном штабу. Што је доста, доста је и премного.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x