У Варварину обележена 72. годишњица победе над фашизмом

У спомен парку у Варварину делегација општине Варварин, коју су предводили председник општине Војкан Павић и председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом, одала је почаст и положила венце на бисте борцима Темнићке чете Миодрагу Милојевићу Мити, Миодрагу Ивановићу Вељку и Љубисаву Васковићу Старом, а венци су положени и на спомен обележју страдалима у ратовима за ослобођење Србије у Село Варварину.

Овом приликом поручено је да се морамо увек сећати свих оних који су дали животе за слободу и да је потребно извући поуке из рата како не би више било подела. Наглашено је и то да се српски народ никада није двоумио у тренуцима када је било потребно бранити слободу и своја огшишта, већ је увек храбро стајао на бранику своје отаџбине.

Почаст борцима Темнићке чете одата је и од стране Општинских одбора Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС) у Варварину. У име варваринских напредњака венце на бисте борцима НОБ-а положили су председник др Виолета Лутовац и потпредседник Александар Павић, док су у име СПС-а венце положили потпредседник варваринских социјалиста Гордана Петровић и секретар Извршног одбора Братислав Ташић.

Дан победе над фашизмом обележава се у знак сећања када је нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату. Слави се 9. маја као сећање на овај датум 1945. године када је совјетски маршал Георгиј Жуков ратификовао испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Трећег рајха потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x