Kомеморативни скуп поводом смрти Владице Петровића

У Крушевачком позоришту одржан је комеморативни скуп поводом смрти генералног директора Акционарског друштва ФАМ, Владице Петровића. Скупу су присуствовали, осим чланова породице и колега, градоначелник Крушевца Драги Несторовић, директори јавних предузећа и установа, пословни партнери и други бројни сарадници и пријатељи човека који је својим радом оставио неизбрисив траг у привреди, али и свим другим областима, несебично помажући свој град.

Владица Петровић рођен је у Крушевцу 1965. године, а преминуо после борбе са тешком болешћу 9. маја на ВМА у Београду. Од њега су се опростили извршни директор ФАМ-а Јелица Ђурић Петронијевић, председник синдикаллне организације Радица Јовановић и председник ВССС Миленко Михајловић.

Владица Петровић дипломирао је на ПМФ у Крагујевцу и више од 25 година је провео у ФАМ-у. Након раскида Уговора о приватизацији 2011. године постаје генерални директор предузећа, успешно наставивши пословање и очување лидерске позиције, уз проширење тржишта. Током професионалне каријере, овенчан је бројним наградама и признањима.

У периоду 2015. – 2016. године обављао је и функцију привременог заступника капитала, такође веома успешно. Красила га је велика енергија, стручност, жеља и воља у борби за очување и заштиту интереса фабрике, што је показао и као председник синдиката на чијем челу је био до постављења на функцију генералног директора. Помагао је сваком раднику и залагао се за тимски рад.

Остаће упамћен не само као истакнути крушевачки привредник, већ и као човек који је волео свој град. Бројне су манифестације из социјалне сфере, области културе, спорта, хуманитарне активности које су успешно реализоване управо уз помоћ донација ФАМ-а, на челу са Владицом Петровићем.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x