Амбасадор Аустралије Јулија Финеј гошћа Трстеника и “Јефимијиних дана”

У манифестацији “Србија у ритму Европе”, која ће се одржати 25. јуна ове године у Сомбору, Аустралију ће на такмичењу представљати трстеничанин Стефан Васић. Тим поводом у посету Трстенику дошла је амбасадорка Аустралије у Београду, Њена Екселенција Јулија Финеј.

Срдачан дочек уваженој гошћи приредио је председник општине Трстеник Александар Ћирић са сарадницима, а затим је председник Ћирић упознао уважену амбасадорку са личном картом општине Трстеник и потенцијалима са којима ова општина располаже у области привреде, пољопривреде, спорта и туризма.

“Била нам је част и задовољство да по први пут угостимо амбасадорку Аустралије у Београду госпођу Јулију Финеј. Њену посету пратила је и традиционална манифестација “Јефимијини дани” са којом смо је исто тако упознали. Изразили смо жељу да се повежемо чвршће са нашом дијаспором да би смо на тај начин сарађивали, а она је обећала да ће уложити напоре да се та сарадња оствари у што краћем периоду јер је обострано корисна. Своје утиске ће пренети надлежнима и надамо се добрим резултатима”, рекао је председник општине Трстеник Александар Ћирић пожелевши овом приликом успех на такмичењу у Сомбору трстеничанину Стефану Васићу и изразивши наду се да уважена гошћа задовољна пријемом и гостопримством.

Амбасадорка Аустралије у Београду, Њена Екселенција Јулија Финеј захвалила је председнику Ћирићу на лепом и срдачном пријему, разговорима и похвалила Стефана за његов изузетан таленат који поседује и нада се да ће на такмичењу остварити најбољи резултат. Представници Организационог одбора манифестације “Србија у ритму Европе” изразили су задовољство оствареном сарадњом са општином Трстеник.

“Реализација овог пројекта је заиста на високом нивоу и на ТВ Прва биће тим поводом реализован директан пренос. Ми ћемо организационо урадити све капацитете ритма Европе, да продуктивно и продукционо будемо на највишем могућем нивоу. Конкретно, разговори са општином Трстеник воде се у позитивном смеру и надам се успеху нашег пројекта”, изјавио нам је Давид Макевић из Организационог одбора ове манифестације.

Њ.Е амбасадор Аустралије Јулија Финеј и Стефан Васић

Током посете Трстенику амбасадорка Аустралије у Београду Јулија Финеј, у пратњи домаћина, присуствовала је позоришној представи у Дому културе у оквиру манифестације “Јефимијини дани”, а посетила је и Народни музеј у Трстенику и манастир Љубостиња.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x