У току реконструкција ОШ “Свети Сава” у Пејовцу

На подручју трстеничке општине, према речима председника ове општине Александра Ћирића, биће реконструисано и санирано неколико школских објеката. Поред матичних школа радиће се и њихова подручна одељења, а тренутно су у току радови у ОШ “Свети Сава” у Пејовцу које финансира владина Канцеларија за управљање јавним ресурсима.

Врши се комплетна замена кровне конструкције, замена унутрашње и спољашње столарије, затим замена подова, реновирају се тоалети, раде се електроинсталације, термоизолација објекта, као и санација фасаде. Радове су тим поводом обишли народна посланица Милена Турк и председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“Вредност ове инвестиције је око 47 милиона динара, видимо да се ради квалитетно и одговорно, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 75 радних дана. До сада је урађена половина посла, наши надзорни органи ће обилазити радове како би све било квалитетно одрађено, да би на крају ова школа била један модеран објекат, а ученици у њој имали одличне услове за учење”, истакао је Александар Ћирић.

Комисија за управљање јавним улагањима финансира и неколико радова на спортским објектима. Народна посланица Милена Турк напомиње да се тренутно изводе радови на три школе чија је вредност тих инвестиција близу 70 милиона динара, а где се раде фасаде и реконструкција кровова.

“Ови радови не утичу на извођење наставе, све иде према плану и настава се одвија у две смене. У другој фази радова настава ће се изводити у реновираном делу школе, биће измењен и начин полагања завршног испита, радиће се у две учионице. Да напоменем да се радови не изводе само у матичној школи, него и у једној подручној. Од Министарства просвете добили смо информацију да нам је одобрен пројекат санације мокрих чворова у подручној школи у Попини. Ускоро ћемо кренути јавне набавке, онда да прикупимо понуде за извођење радова и надамо се да ће бити све у реду”, каже директорка ОШ “Свети Сава” Гордана Асентић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x