Активности у ОШ “Свети Сава” у Бачини

У Основној школи “Свети Сава” у Бачини, у организацији Црвеног крста Варварин и ове образовне установе, реализоване су протеклих дана две активности. Одржана је “Трка за срећније детињство”, иначе једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини.

“Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама постакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад. Млади волонтери Црвеног крста обавештавају ученике основних и средњих школа о трци, начину учествовања и циљу саме манифестације. Такође волонтери врше продају стартних бројева за трку. Цена стартног броја износи 50,00 динара, а сав приход прикупљен од ученика основних и средњих школа користи се за различите врсте помоћи угроженим категоријама деце и младих, као што су поклањање школског прибора, одеће и слично” кажу из ове организације додавши да је пре Бачине ова трка организована и за ученике осталих школа са територије општине Варварин.

Поред ове активности, едукатори варваринског Црвеног крста су за ученике ове школе одржали вршњачку едукацију поводом Европског дана борбе против трговине људима, са циљем ширења свести и знања о опасности од трговине људима, мерама заштите међу младима и другим рањивим циљним групама, као и указивање, на узроке, ризике и последице трговине људима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x