Црвени крст Варварин: Људска бића немају цену!

Поводом 18. октобра, Светског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Варварин је у сарадњи са Полицијском управом Варварин, Основном школом “Јован Курсула”, Средњом школом Варварин и Домом здравља “Властимир Годић” Варварин одржао у сали Дома културе јавну трибину.

Трибини су присуствовала деца из виших разреда Основне школе “Јован Курсула” из Варварина и ученици Средње школе Варварин, а предавање је држала едуковани вршњачки едукатор Сања Николић, која је кроз презентацију и укључивањем ученика у разговор указала на ову појаву подизањем свести јавности о проблему и последицама трговине људима.

Волонтери Црвеног крста Варварин су истовремено поделили велики број лифлета и пропагандног материјала и на тај начин присутнима указали на потенцијалне жртве и ризике. Трговина људима, као облик модерног ропства, је злоупотреба људских бића и повреда њихових основних људских права, а ради стицања материјалне користи, поручују из варваринског Црвеног крста и додају да људска бића немају цену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *