Школска слава Свети Сава обележена у ОШ “Свети Сава” у Бачини, истуреном одељењу у Орашју донирано 1.000 књига

У духу традиције, уз свечану приредбу ђака из матичне школе у Бачини и подручних одељења у Орашју, Избеници и Церници, као и уз сечење славског колача, Основна школа “Свети Сава” обележила је школску славу Савиндан. Тим поводом добротворно друштво “Истина” из Београда поклонило је овој образовној установи 1.000 књига, углавном намењених деци школског узраста.

“Људи из добротворног друштва “Истина” из Београда донирали су нашој школи, односно истуреном одељењу у Орашју, 1.000 књига. Они су данас били наши гости, по подне су књиге већ стигле у Орашје, а ја се захваљујем људима из добротворног друштва на овом вредном поклону”, поручила је директорка ОШ “Свети Сава” Светлана Пејић.

Ученици школе припремили су пригодни светосавски рецитал, а након тога су приказали своје вештине и таленат за певање, свирање и глуму, док се присутнима обратио и бивши наставник књижевности Душан Петковић који је школи у Бачини поклонио књиге проф. др Верољуба Лазаревића “Народна лирика Левча и Темнића”.

Обележавању школске славе у ОШ “Свети Сава” у Бачини присуствовали су, поред гостију из добротворног друштва “Истина” из Београда, и председник општине Варварин Војкан Павић, као и председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x