Анђела Недељковић победница 61. Такмичења певача аматера у Орашју

Такмичење певача аматера “На извору крај киселе воде”, са традицијом дугом преко шест деценија, одржано је протеклог викенда у овом подјухорском селу по 61. пут. Ове године такмичило се 14 певача аматера, а прво место освојила је Анђела Недељковић из Плочника код Ћићевца.

Пре проглашења победника председница КУД “Вук Караџић” Марина Марковић поздравила је присутне захваливши се општини Варварин на подршци при организацији, као и спонзорима који су помогли одржавање оне манифестације, а затим је један од спонзора, представник млекаре “Коцка” из Варварина Стефан Васић, уручио новчане награде најмлађим чланицама КУД-а “Вук Караџић” у износу од по 500 динара.

Стручни жири, који су чинили познати композитор и хармоникаш, аутор великог броја песама и народних кола, Живомир Жиле Милетић из Скорице код Ражња, професор музике мр. Александар Васић из Крушевца и професор музике у Музичкој школи у Јагодини Саша Јевтић, ученик чувеног хармоникаша Јована Токе Ћирковића из Драгова, одлучио је да за победника 61. Такмичења певача аматера “На извору крај киселе воде” прогласи Анђелу Недељковић која се представила песмом “Под гором се шетало девојче”, аутора Владе Пановића.

Одлуком жирија, друго место поделили су Кристина Дамњановић из Крушевца која је отпевала песму “Не дам ово мало душе” и Стефан Васић из Трстеника који се представио севдалинком “А што ћемо љубав крити”, док је Милан Огњановић из Милутовца освојио трећу награду за извођење “Завичајне песме”.

У културно-уметничком програму наступили су чланови КУД “Вук Караџић”, као и познати певач новокомповане народне музике Борко Боки Миленковић из Крушевца, а све певаче пратио је оркестар Далибора Ђукића.

61. Такмичењу певача аматера “На извору крај киселе воде” присуствовали су председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине проф. Братислав Ташић, помоћник председника општине Варварин Саша Срећковић, као и председници Савета МЗ Орашје и Село Варварин Горан Николић и Братислав Петровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x