Апел грађанима да остану код куће, дезинфекција улица, Контакт центар доступан нон – стоп

У Варварину нема регистрованих случајева коронавируса COVID-19, а председник општине Варварин Војкан Павић апелује на грађане да се придржавају превентивних мера, да поштују забрану кретања од 17 до 5 часова и да у периоду од 5 до 17 излазе напоље само када је то преко потребно.

“Апелујем на наше грађане, на људе старије од 65 година, молим их да остану код својих кућа, да не излазе, а све што им је потребно за домаћинство да се обрате нашем Контакт центру на телефоне 037/787-171 и 064/575-00-30, волонтери ће да их обиђу, да им обезбеде потребне намирнице”, наглашава председник Павић.

Он је упутио и апел суграђанима који су се протеклих недеља вратили из иностранства да поштују мере самоизолације и препоруке које су добили на граници, да не напуштају своје домове, пре свега ради заштите осталих суграђана и њихових породица и пријатеља.

“Што се тиче осталих мера, дезинфекција улица врши се свакодневно, а предузимају се и све мере заштите како би се грађани заштитили од потенцијалне заразе коронавирусом”, апострофирао је председник Војкан Павић.

Контакт центар општине Варварин доступан је 24 часа дневно, а грађани све информације о коронавирусу могу добити путем бројева телефона 037/787-171 и 064/575-00-30. Путем ових бројева грађани могу да се обрате и за помоћ Контакт центру, док ће им волонтери, који носе легитимације издате од стране Штаба за ванредне ситуације општине Варварин, ради спречавања могућих злоупотреба ситуације, набавити потребне намирнице и лекове.

Што се тиче снабдевености трговинских објеката, који су иначе врата за најстарије суграђане отворили недељом од 4 до 7 сати ујутру, има довољно потребних намирница тако да нема потребе да грађани праве залихе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x