АРРРО представила темнићким предузетницима програме Министарства привреде

Агенција за регионални развој Расинског округа (АРРРО) и општина Варварин организовале су презентацију Јавног позива о додели бесповратних средстава по програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању и младе у 2023. години. Окупљенима су се обратили заменик председнице општине Дејан Милановић и директор АРРРО Стефан Рибаћ.

Катарина Крстановић истиче да АРРРО, као једна од 17 акредитованих регионалних развојних агенција, на подручју Расинског округа спроводи и реализује програме Министарства привреде. “Програми, са којима смо упознали садашње и потенцијалне привреднике из Варварина, су комбинација бесповратних средстава и комбинација повољних кредита Фонда за развој, тако да вредност целокупне инвестиције даје Министарство привреде, а Фонд за развој даје кредитни део по ниским каматним стопама”, објашњава она.

На презентацији у Варварину представљени су програми за почетнике у пословању и програми за младе предузетнике, али су најављени и програми за жене предузетнице. “Усвојена је уредба на седници Владе Републике Србије, очекујемо расписивање јавног позива и услови за развој женског предузетништва ће бити још повољнији него што је то било претходних година”, наглашава Крстановићка.

Влада Републике Србије, кроз ове програме, пружа подршку оснивању нових и опстанку постојећих предузећа, пре свега младим људима који су почетници у бизнису, већ су основали своја предузећа или им је, ипак, потребна подршка.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x