Подршка Министарства привреде малим и средњим предузећима

У скупштинској сали општине Ћићевац уторак 01. фебруара 2022.године одржана је презентације јавних позива Министарства привреде за подршку малим и средњим предузећима.

Догађај је организован у сарадњи Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Крушевац и Општине Ћићевац – Шалтер за предузетнике, а презентацији је присуствовало око тридесетак привредника, будућих привредника, жена предузетница и младих предузетника са територије општине Ћићевац.

Скуп је отворила и присутне поздравила председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић, након чега је директорка ПКС РПК Маја Марковић са сарадницом представила програме. Министарство привреде расписало је три јавна позива на основу којих ће се микро, малим и средњим предузећима и предузетницима ставити на располагање 600 милиона динара бесповратних средстава за подстицање предузетништва.

Средства ће бити додељена кроз три програма подршке, за развојне пројекте, започињање пословања и подршку женама предузетницама и младима. Сва три програма реализују се као комбинација бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој, тако да ће укупна вредност подржаних пројеката бити вишеструко већа. Јавни позиви за наведене програме подршке биће отворени до утрошка средстава.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x