Аустријски амбасадор Јоханес Ајгнер посетио Трстеник

У посети општини Трстеник боравио је амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер кога је примио и пожелео му добродошлицу председник општине Трстеник Александар Ћирић са сарадницима. Уважени гост упознат је приликом разговора са потенцијалима и културним наслеђем трстеничког краја.

“За Трстеник сам сазнао по познатој и некада гигант компанији међу светским произвођачима хидраулике и пнеуматике “Првој петолетки”. Нажалост, ово су сада друга времена када су многе фирме, а не само ова у Трстенику доживеле исту судбину која се највише одразила на велики број радника технолошких вишкова”, рекао је амбасадор Јоханес Ајгнер.

“Овај крај је богат и културним наслеђем, а постоји и велики пољопривредни потенцијал. Управо у томе ја видим да ће наша сарадња уродити плодом. Исто тако, желео сам да посетим чувене српске манастире Љубостињу и Велуће”, истакао је амбасадор Ајгнер захваливши се на дочеку и гостопримству председнику општине господину Ћирићу и његовим сарадницима и изразивши жељу да и они посете Аустрију и упознају се са тамошњим фирмама и са пољопривредним достигнућима.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић захвалио је господину Ајгнеру на посети истакавши да је и ова посета доказ да има заинтересованих страних званичника и фирми које би радо инвестирале у ово подручје. Уваженом госту показани су привредни потенцијали, а упознат је и са некадашњим гигантом “Првом петолетком”, економским потенцијалима и могућностима које нуди пољопривреда, али и туризам који се може повезати са појединим Аустријским регионима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x