Министар Младен Шарчевић посетио општину Трстеник

Приликом посете Трстенику Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић упознат је од стране директора основних и средњих школа о проблемима са којима се суочавају. Министар Шарчевић је тим поводом представио моделе реформе школског система у Србији и напоменуо да му је Трстеник посебно интересантан због дуалног образовања и предузећа “Прва петолетка”.

“Отворићемо неке нове центре, у Ваљеву смо већ обезбедили средства, на реду је Крагујевац, а онда и други градови. Трстеник може постати добар центар када објединимо све градове, а дуално образовање ће бити актуелно као елемент само тамо где је спремно, односно где постоји конкретна фирма у којој се може радити обука и која може бити партнер, по немачком, аустријском или швајцарском моделу. Дуално образовање се не може прилепити и преписати”, рекао је између осталог Министар Шарчевић.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић каже да су он и његови сарадници, као и директори општинских школа, презентовали систем образовања у Трстенику. Највећи акценат стављен је на дуално образовање и поједине уговоре закључене са предузећима “Наменска производња” и са Техничком школом у Трстенику, док је општина Трстеник један од учесника свих тих договора, казао је Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x