Амбасадор Кипра посетио општину Ћићевац

У оквиру манифестације “Србија у ритму Европе” општину Ћићевац посетио је амбасадор Кипра, Његова екселенција Константинос Елиадес, као и представници Организационог одбора ове манифестације. Госте су дочекали представници локалне самоуправа, а након традиционалног дочека на улазу у зграду Општинске управе у Ћићевцу за госте је приређен и свечани пријем где је представљен привредни и културни потенцијал општине Ћићевац.

Председник општине Ћићевац Златан Кркић изразио је задовољство тиме што је ова општина имала прилику да протеклих недеља угости амбасадоре више европских земаља.

“Мени је драго да у пројекту “Србија у ритму Европе”, у којем Ћићевац учествује од првог циклуса такмичења, да смо примили најпре амбасадора Белгије Њ.Е. Леа Даеса, затим пре две недеље амбасадора Македоније Њ.Е. Веру Јовановску Типко и данас, посебна част, нашег пријатеља амбасадора Кипра Њ.Е. Константиноса Елиадеса који је овде у Ћићевцу да би дао подршку пројекту “Србија у ритму Европе” у коме Ћићевац има једно посебно место и значај у развоју тог пројекта”, подсетио је Кркић и захвалио се амбасадама европских земаља у Србији што налазе времена и жеље и поштују једну малу општину која није ништа ни боља ни гора од других општина у Централној Србији.

Амбасадор Кипра Њ.Е. Константинос Елиадес овом приликом се захвалио председнику општине и локалном руководству на добродошлици истакавши да је за њега било веома импресивно што је видео толики позитивни набој код председника општине и његових сарадника где је урадио доста тога за своје грађане и поздравивши завршетак пројекта у виду 32км водоводне мреже.

“Веома је амбициозно да се са овако малим буџетом као што има мала општина Ћићевац уради оволико много и људи би то требали да знају. Ја сам импресиониран ентузијазмом председника општине да се побољша, иако са оволико малим општинским буџетом, стандард грађанства на територији општине Ћићевац што се тиче и здравства и школства и свих оних социјалних сегмената којих једна општина има и зато му честитам и му свака част”, поручио је Елиадес.

Након пријема у згради Општинске управе амбасадор Кипра је са домаћинима и представницима манифестације “Србија у ритму Европе” обишао парк у центру Ћићевца где је засађено дрво пријатељства, а потом су обишли и Кулу Тодора од Сталаћа у Град Сталаћу.

Извор: Општина Ћићевац

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x