“Беловодска розета” Радошу Бајићу

У Градској управи града Крушевца одржана је седница Програмског савета традиционалне културне манифестације “Беловодска розета” на којој су донете одлуке о термину одржавања исте и овогодишњем славодобитнику.

Овогодишња “Беловодска розета”, биће одржана од 10. до 16. јула у Белој Води, а добитник овог престижног признања је истакнути српски глумац, сценариста и редитељ Радош Бајић. “Беловодска розета” је културна манифестација осмишљена да представи уметничко стваралаштво и традицију у раду са каменом. Одржава се у месту Бела Вода, недалеко од Крушевца, сваке године.

Симбол манифестације је “Цвет у камену – Беловодска розета”, која представља симбол средњовековне културе, духовности и један је од најупечатљивијих елемената цркава моравске школе. Десанка Максимовић, Владета Јеротић, Емир Кустурица, Милорад Павић, митрополит Амфилохије, Петер Хандке и Душан Ковачевић само су неки од претходних лауреата манифестације која слави беловодски пешчар – славни камен коришћен у моравском градитељству.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x