Крушевац добио “Мобилну библиотеку”

Народна библиотека Крушевац почела је са новом услугом, мобилним библиотекарством. Промоцији, на тргу Костурница одакле полази комби возило, присуствовале су заменик и помоћник градоначелника Весна Лазаревић и Јелена Милановић и директорка библиотеке мр Снежана Ненезић са сарадницима.

Мобилна библиотека постоји само у неколико градова у Србији, истакла је овом приликом директорка Народне библиотеке Крушевац Снежана Ненезић, а обезбеђена је из средстава Министарства културе и информисања преко пројекта, у износу од 1.300.000,00 динара и уз помоћ града Крушевца (20% средстава) и Трајал корпорације.

Заменик градоначелника Крушевца Весна Лазаревић навела је да у оквиру развијања и промовисања  културних вредности треба очувати сегмент читалаштва и да се у ери електронских комуникација морају пронаћи простор и  могућности за одржавање неговања култа књиге и уживања у том аутентичном интелектуалном задовољству.

Према плану за наредну годину, комби возило обићи ће 16 насељених места, задржаваће се у школским двориштима и центрима насеља, а биће на располагању мештанима од уторка до петка сваке недеље. Књижни фонд је око 3.000 јединица.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x