Бесповратна средства за самозапошљавање, одржана обука у Варварину

Национална служба за запошљавање (НСЗ) – Филијала Крушевац, расписала је јавне позиве за доделу субвенција незапосленим лицима која се налазе на евиденцији НСЗ па је тим поводом у Варварину одржана обука која се односи на субвенције за самозапошљавање, рекао нам је правни саветник НСЗ – Филијала Крушевац Милош Ивановић.

По његовим речима, поред ове субвенције постоје и други програми које незапослена лица могу да користе преко НСЗ, а односе се на стручну праксу, преквалификације, доквалификације, субвенције за нова радна места.

“Незапослена лица упућујемо на своје саветодавце, да оду до њих и да се распитају шта то НСЗ у овом тренутку нуди за њих од подстицајних мера ради запошљавања”, истакао је Ивановић.

Обука одржана у Варварину односила се на субвенције за самозапошљавање, а ради се о бесповратним средствима која Република Србија, преко НСЗ, даје незапосленим лицима у износу од 250.000,00 и 270.000,00 динара, у зависности од тога да ли припадају обичној категорији незапослених лица или се ради о особама са умањеном радном способношћу.

“Након републичког јавног позива, који је кренуо 28. фебруара, очекујемо, као што је било и ранијих година, у духу добре сарадње, да општина Варварин, заједно са НСЗ, преко Локалног акционог плана запошљавања (ЛСПЗ), отвори јавни позив за лица која имају пребивалиште на територији општине Варварин”, очекује Ивановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x