Бесповратна средства за самозапошљавање, одржана обука у Варварину

Национална служба за запошљавање (НСЗ) – Филијала Крушевац, расписала је јавне позиве за доделу субвенција незапосленим лицима која се налазе на евиденцији НСЗ па је тим поводом у Варварину одржана обука која се односи на субвенције за самозапошљавање, рекао нам је правни саветник НСЗ – Филијала Крушевац Милош Ивановић.

По његовим речима, поред ове субвенције постоје и други програми које незапослена лица могу да користе преко НСЗ, а односе се на стручну праксу, преквалификације, доквалификације, субвенције за нова радна места.

“Незапослена лица упућујемо на своје саветодавце, да оду до њих и да се распитају шта то НСЗ у овом тренутку нуди за њих од подстицајних мера ради запошљавања”, истакао је Ивановић.

Обука одржана у Варварину односила се на субвенције за самозапошљавање, а ради се о бесповратним средствима која Република Србија, преко НСЗ, даје незапосленим лицима у износу од 250.000,00 и 270.000,00 динара, у зависности од тога да ли припадају обичној категорији незапослених лица или се ради о особама са умањеном радном способношћу.

“Након републичког јавног позива, који је кренуо 28. фебруара, очекујемо, као што је било и ранијих година, у духу добре сарадње, да општина Варварин, заједно са НСЗ, преко Локалног акционог плана запошљавања (ЛСПЗ), отвори јавни позив за лица која имају пребивалиште на територији општине Варварин”, очекује Ивановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *