Богат и садржајан програм манифестације “Трстеник на Морави”

Већ традиционална забавно спортска манифестација “Трстеник на Морави” практично је, после опсежних припрема, почела бесплатном вожњом чамцима на Западној Морави у организацији ДСВ “Западна Морава”. Руководство и чланови овог друштва и Туристичка организација општине Трстеник позвали су грађане на дружење и леп провод како на реци тако и на обали и у граду, где се одржавао занимљив и садржајан програм манифестације.

На шеталишту поред базена била је постављена изложба фотографија са ове манифестације од 2005. до 2016. године, док је на тениским теренима Спортског центра одржан тениски турнир. На градском базену су на програму биле игре на води, као и одигравање ватерполо утакмице.

После ових дешавања у вечерњим сатима манифестацију је свечано отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић, док је исте вечери додељена и награда “Најморавац” новинару и водитељу емисије “Жикина шареница” Живораду Николићу, одржан је и витешки шоу с ватром, затим ликовна колонија, такмичење пионира у пецању, “Шарена улица” на Омладинском кеју, ролеријада за децу, а затим “MORAVE Party“ – концерт ди џејева на спортским теренима који је пратио велики број младих из Трстеника и околних градова.

На градској плажи и на обали Западне Мораве одржано је такмичење у кувању рибље чорбе које увек привлачи велику пажњу присутних. Најбољу рибљу чорбу скувала је екипа “Трстеник на води”, уследила је и атрактивна и занимљива трка чамаца с мотком сениора и ветерана, а онда и пливачки маратон.

Програм је садржао и ликовну радионицу “Луткице из Неолита”, а затим је одиграна дечија представа “Град на зрну пшенице”. На платоу испред зграде општине Трстеник одржана је трка беба, караока такмичење и концерт уличних свирача “Барка дило”.

У недељу 13. августа одржан је моравски спуст од Јерининог града, док је због кишовитог времена, уместо на Омладинском тргу завршна свечаност одржана у Дому културе. Најуспешнијим такмичарима додељене су дипломе, а захвалнице су примили сви који су помогли одржавање ове манифестације која је завршена концертима трстеничких Културно уметничких друштава.

Све у свему, било је то још једно лепо дружење и забава, рекао нам је Владимир Јевтић, директор Туристичке организације у Трстенику која је била и организатор ове манифестације. Покровитељ је била општина Трстеник, а помоћ у реализацији програма, као и до сада, пружио је већи број суорганизатора.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x