У престоници печења се увек нешто окреће

За овогодишњу, прву по реду манифестацију “Печенијада 2017” у Стопањи, како многи кажу престоници печења, организатор Туристичка организација Трстеник осмислила је богат и садржајан програм.

У дводневном термину 09. и 10. овог месеца увертиру пред свечано отварање првога дана манифестације обележиће разноврстан музички програм, затим следи изложба “олдтајмер” аутомобила, а затим ће Стопањом продефиловати бејкери.

Чланови Карате клуба “Прва петолетка” ће демонстрирати карате вештине, а одмах после њих одржаће се Сеоске игре без граница. По подне следи Музички програм, док ће у вечерњим сатима ова манифестација бити свечано отворена. У Музичком делу програма учествоваће чланови Културно уметничких друштава, фолклорни ансамбли и солисти, а млади ће уживати и у концертима забавне, односно рок музике, где ће их забављати незаборавна група Бијело дугме, Трибјут бенд, као и трстенички рок бенд.

Другога дана пре подне поново музички програм, а у вечерњим сатима следи додела награда, диплома и захвалница, затим концерт Културно уметничких ансамбала, да би на крају присутни, уз печење и пиће по жељи, сво време уживали у интерпретацијама песама наших познатих естрадних уметника Радише Урошевића, Драгице Радосављевић Цакане и Пинкових звезда.

Организатор, према слободној процени, предвиђа да ће за та два дана кроз Стопању проћи око 10.000 посетилаца манифестације која би тртебала да добије своје место на туристичкој мапи Србије. Општина Трстеник је покровитељ “Печенијаде 2017” у Стопањи, а подршку је пружио и велики број донатора, сазнајемо у Туристичкој организацији у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x