ТРСТЕНИК НА МОРАВИ! Богато и садржајно културно-забавно лето

Традиционална културно-забавна и спортска манифестација “Трстеник на Морави” почела је изложбом фотографија “Трстеник 2005. – 2017. године”, као и изложбом чланова Клуба ликовних стваралаца Трстеника, док је на тениским теренима одржано такмичење тенисера.

Другог дана манифестације на програму је био Хи-ло аеробик, а затим је одржан концерт групе “Плутонија” у центру града. На градском базену спортска надметања, сутрадан на градској плажи одржана је промотивна вожња чамцима низ Западну Мораву, док су на помоћним теренима Спортског центра чланови ПСД “Љуктен” демонстрирали су извиђачке вештине.

Четвртог дана манифестацију “Трстеник на Морави” свечано је отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић, додељена је и награда “Најморавац” коју је, после Радоша Бајића, Миће Стојановића и Живорада Жике Николића, понео овогодишњи добитник, познати фудбалер Марко Баша, иначе рођени Трстеничанин, после чега је одржан и ватрени шоу “Хаос аниматора”.

Петог дана манифестације одржано је такмичење пионира риболоваца, а истога дана посетиоци су уживали на платоу испред општине уз аеробик “Јогалатес”. Свој део програма имали су и чланови Карате клуба “Прва петолетка” у демонстрацији ове борилачке вештине, занимљиве су биле и дечије игре без граница. Од вечерњих до јутарњих сати посетиоци су уживали у звуцима “МоРаве феста”.

Претпоследњег дана је на градској плажи одржана чувена “Чорбијада”, затим су уследиле трке чамаца с мотком сениора и ветерана, после ње и пливачки маратон. На платоу испред општине одржане су ликовна радионица и дечија представа, док су пажњу посетилаца изазвали трка беба и караока такмичење.

Пре спуштања завесе на овој манифестацији најпре је одржан карневал пловила, односно спуст од Јерининог града до градске плаже у Трстенику, а у завршном делу на Омладинском тргу додељене су захвалнице и дипломе уз концерт фолклорног ансамбла.

Додајмо на крају да је покровитељ манифестације “Трстеник на Морави” општина Трстеник, организатор је Туристичка организација, а суорганизатори Народни универзитет, Спортско рекреативни центар, ОСР “Петар Спасојевић”, Друштво за спортове на води “Западна Морава”, ПСД “Љуктен”, Клуб ликовних стваралаца, Канцеларија за младе, Удружење “Центар у боји”, Спортски савез општине Трстеник и одред извиђача “Чајка” из Трстеника.

У завршном делу ове манифестације 25 екипа се такмичило у припремању рибље чорбе, најбољу чорбу скувала је екипа ППТ “Наменска”, а друго место освојила је екипа “Змајевићи”.

Занимљиве су биле и трке чамаца мораваца с мотком сениора и ветерана, који је био и заштитни знак манифестације. У трци чамаца с мотком на 100 метара у конкуренцији 6 такмичара први је на циљ у сениорској конкуренцији стигао чамац Николе Томића из Риљца, док је у трци чамаца с мотком на 300 метара победио Александар Марковић из Грабовца.

Велику пажњу присутних на обали Западне Мораве привукао је и пливачки маратон у којем је победио тринаестогодишњи Београђанин Филип Антић, а друго и треће место освојили су Крушевљани Лазар Крстић и Марко Ђокић.

Радује податак да се на овој манифестацији сваке године, па и ове, укључује све више младих људи. Победницима су у завршном делу програма манифестације уручене дипломе и медаље.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x