“Божићни доручак” у РПК, додељена признања најуспешнијим колективима и појединцима у Расинском округу

У” Регионалној привредној комори Крушевац одржана је свечана седница Парламента привредника Расинског округа – традиционални “Божићни доручак”, који се по седми пут организује за привреднике, представнике локалних самоуправа, јавног и политичког живота града Крушевца и Расинског округа.

Уводну реч дао је директор Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић. У свом обраћању привредницима, он је истакао да је претходна пословна година веома успешно завршена, са рекордом у спољнотрговинској размени од 700 милиона евра.

Укупан број привредних субјеката у региону достигао је цифру од 11 000. Реформе Владе Србије и одговорна државна политика допринели су да стопа незапослености у Крушевцу достигне стопу на нивоу Европске уније, а са тим трендом наставиће се и ове године.

Божићну беседу је казивао Епископ крушевачки Господин Давид, док је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић подсетила на најзначајније инвестиције реализоване на територији Града, истичући да се осим настављања започетих пројеката, планирају и нови, веома значајни и капитални, којима ће се унапредити живот грађана, а истовремено Крушевац постати лепши и функционалнији.

Након говора, додељена су престижна признања – Повеље и златници, најуспешнијим колективима и појединцима. Награда за КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА припала је предузећу Косте Антића из Сталаћа. Основна делатност предузећа, производња металне галантерије; Награда за ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ТУРИЗМА, отишла је у руке власника породичног газдинства “Винарија Ћосић” из Виткова код Александровца.

За ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, награђено је предузеће “Micro line” из Трстеника. Главни производни програм предузећа је производња и сервис стоматолошких, тзв. насадних инструмената. У категорији ДОПРИНОСА РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, најбољим је оцењено предузеће “БГ – Продукт 1996”. Ова компанија производи преко тридесет различитих производа из слатког и сланог прехрамбеног програма.

Награда за ИЗВОЗНИКА ГОДИНЕ припала је компанији “Kromberg&Schubert”, водећег глобалног добављача за системе каблова, каблове и технологију бризгања у аутомобилској индустрији. Јанко Милетић, власник компаније “Техноградња”, проглашен је МЕНАЏЕРОМ ГОДИНЕ,  а ту титулу добио је захваљујући веома успешном вођењу приватне фирме у области ниско и високоградње.

“Божићном доручку” у Регионалној привредној комори присуствовали су и председник општине Варварин Војкан Павић и народна посланица у НСРС др Виолета Лутовац Ђурђевић

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x