Темнићки пољопривредници добили субвенције за подстицај пољопривредне производње

Општина Варварин и ове године субвенционисала је пољопривредне произвођаче, па је тим поводом у Великој сали Општинске библиотеке Варварин уручено још око 300 решења о повраћају средстава темнићким пољопривредницима који су куповали пољопривредну механизацију и опрему, квалитетан воћни садни материјал, али и приплодна грла.

“Ми смо једна од ретких општина у нашем у округу која обезбеђује оволика средства, чак и веће општине од наше не обезбеђују оволики износ. Варварин је пољопривредна општина и трудићемо се и у наредном периоду да нашим пољопривредницима помогнемо колико год можемо”, поручио је председник општине Војкан Павић.

Почетком октобра месеца, у првом кругу, а кроз Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, више од 300 пољопривредника добило је субвенције тако да је током ове календарске године више од 600 пољопривредника искористило ово право и добило помоћ од општине Варварин, подсећа председник општине Војкан Павић нагласивши да је ове године за помоћ пољопривредницима општина обезбедила 20 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x