ППТ “ТМО” А.Д. у саставу Војне индустрије Србије

Посебном уредбом Владе Републике Србије 30. децембра прошле године фабрика ППТ “ТМО” А.Д. ушла је у састав Војне индустрије Србије. Уредба је ступила на снагу после осам дана, а према речима директора овог предузећа, Часлава Кљајића, ППТ “ТМО” је сада један од носилаца базичних технологија.

“Из Министарства привреде добили смо одлуку да се искључујемо из процеса приватизације због, како је наведено, виших интереса, јер предузећа из састава Војне индустрије Србије не подлежу процесу приватизације”, истиче директор Часлав Кљајић и додаје да су доста улагали у постојећу опрему и друге капацитете, као и у нове технологије.

Директорка ППТ “Наменска” А.Д. Анђелка Атанасковић овим поводом каже да је сада коначно остварено оно што је раније било назначено, а после извршене конверзије радиће се много брже и убрзаније да би се све регулисало.

“ППТ “ТМО” А.Д. је наш главни произвођач и ми ћемо наставити сарадњу у овој области. Ова фабрика је имала мањи дуг па су то постепено вратили, за нас је то мало проблематичније јер се то годинама скупљало и дуг је био огроман, а овом донетом уредбом то ће се регулисати. Створиће се услови и за пријем нових младих људи чиме ће и ситуација у трстеничкој општини бити много боља”, очекује Анђелка Атанасковић, директорка ППТ “Наменска” А.Д. у Трстенику.

Задовољство тим поводом изразили су и председник општине Трстеник Александар Ћирић и народна посланица у Народној скупштини Републике Србије Милена Турк. Ова фабрика ће у наредном периоду имати више посла и боље привредне услове, као и конкуренцију на тржишту, а самим тим млади људи ће брже доћи до посла.

Додајмо на крају да у ППТ “ТМО” А.Д. сада различите послове обавља 190 радника, а у ППТ “Наменска” 710 радника.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x