Бранислав Недимовић: Влада Србије ће помоћи трстеничким калемарима

Иницијатива за субвенционисање калемарске производње потекла је из Канцеларије за народне посланике општине Трстеник којом координира Милена Турк. Тим поводом, Трстеник је посетио и на састанку у кабинету председника општине Александра Ћирића одржан је састанак министра пољопривреде Бранислава Недимовића са руководством општине Трстеник и произвођачима калемова. Министар Недимовић је указао да је у буџету Србије по први пут убачена ставка која се односи на произвођаче садница – калемаре трстеничког краја.

“Због великог броја произвођача садница Влада Србије је решила да им помогне са чак 85 одсто производа са овог подручја, да се производи извезу у Источну Европу или у Русију. Наша идеја је да све оно што је извозно орјентисано додатно подстичемо, што значи да ће од сада калемари имати подршку државе”, нагласио је министар Недимовић и рекао да му је познато да је овај крај лидер у производњи лозног и воћарског калема што треба искористити у обострану корист.

Народна посланица Милена Турк похвалила је министра Недимовића, прво што је имао разумевања за иницијативу канцеларије, а друго и што је, осим са општинским руководством, разговарао и са калемарима трстеничког краја.

Правилник је представљен до детаља и начин како ће се примењивати и како би могао да се унапреди у наредном периоду, док ће од новог правилника Расински округ и општина Трстеник имати највеће бенефите, поручио је председник општине Трстеник Александар Ћирић на одржаном састанку.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x