Државотворни покрет Србије се вратио у Демократску странку Србије

На заједничкој седници Председништва и Извршног одбора Државотворног покрета Србије (ДПС) једногласно је одлучено да ово удружење приступи Демократској странци Србије (ДСС), саопштили су данас из овог покрета и подсетили јавност Србије да је удружење основано у јесен 2014. године и да су његови оснивачи и чланови пре тога били чланови ДСС-а.

Како се наводи у саопштењу ДПС-а, на корак иступања из странке су се одлучили уверени да је дошло до битних одступања од њене програмске оријентације и препознатљиве политике, што је свој врхунац имало у изборним махинацијама на ванредној скупштини странке октобра 2014. године и додаје се да су се две године после тога могли уочити напори унутар ДСС-а, да странка “успостави континуитет са политиком којој је више од две деценије тон давао њен председник Војислав Коштуница”.

[adsenseyu1]

“Промена на челу странке један је од показатеља тог усмерења. Пошто је изворни смисао државотворства постао заједнички именилац обе организације, чланови ДПС-а сматрају да је приступање ДСС-у неопходан чин у време одсуства ове идеје водиље у владајућој структури Србије, у највећем делу политичке опозиције, али и у јавном мњењу видно дезоријентисаног становништва. Обнова изворне ДСС-а ради обнове јаке државе Србије, наш је заједнички задатак и циљ”, закључује се у саопштењу Државотворног покрета Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x