Брига о најугроженијим суграђанима најважнији задатак Црвеног крста, Народна кухиња функционише нормално

Општинска организација Црвеног крста у Варварину, од увођења ванредног стања на целокупној територији Републике Србије, а према распореду Штаба за ванредне ситуације општине Варварин, дежура средом од 7 до 15 часова у оквиру Кол-центра општине Варварин, рекла нам је секретар ове организације у Варварину Ружица Живановић и додала да варварински Црвени крст и осталим данима дежура и прима позиве грађана којима је помоћ потребна.

“Поред позива грађана који нису у могућности да набаве основне животне намирнице и лекове, а које примамо путем Кол-центра општине Варварин на телефоне 037/787-171 и 064/575-00-30, позиве примамо и путем нашег броја телефона 037/787-197. Наши волонтери иду на терен сваког дана, тако да смо спремни да дођемо до сваке особе којој смо потребни. Наш циљ је да дођемо до сваког становника наше општине који је на било који начин угрожен, а како би му пружили помоћ”, наглашава Ружица Живановић захваливши се на разумевању свим грађанима који очекују помоћ Црвеног крста.

Народна кухиња која при Црвеном крсту ради током целе године и током ванредне ситуације због пандемије корона вируса КОВИД-19 функционише нормално. Храна се припрема у ресторану Спортског центра “Темнић” и од понедељка до петка се деле кувани оброци, који се корисницима старијим од 65 година, којих је тренутно 25, достављају на кућну адресу.

“Народна кухиња ради свих 12 месеци током године, део недостајућих намирница набављамо уз финансијску помоћ локалне самоуправе, набављени су и сухомеснати производи, сланина и кобасица, док се храна дели на 12 пунктова. За сада нема проблема у раду Народне кухиње, а од увођења ванредног стања укључујемо и нове кориснике”, обавестила нас је секретар Црвеног крста Варварин Ружица Живановић.

Она је позвала и све угрожене суграђане који су заинтересовани за топли оброк да се Црвеном крсту јаве сваког радног дана од 7 до 15 часова на број телефона 037/787-197.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

530 + 6 = 536

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x