Летовање у Баошићима у организацији Црвеног крста

Црвени крст Србије је у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедио средства за опоравак деце корисника народних кухиња у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима.

“Групу од 24 детета, на опоравак  у Баошићима је у периоду од 03.08 – 14.08.2016.године водила васпитачица Николић Сања. Поред корисника Народне кухиње у овој групи су се налазила и деца из социјално угрожених породица.  Деца су била узраста од 9 до 16 година. Са групом из Варварина, путовала је и група од 25 детета из Крушевца”, кажу из варваринског Црвеног крста.

Осим одласка на плажу, деца су имала дифузију, као и радионице, које су држали волонтери Црвеног крста. Бирали су једну од 7 радионица: Прва помоћ, Реалистички приказ рана, Трговина људима, ПХВ, ликовна, Новинарска и Музичка.

“Сваке вечери, након вечере и шетње, деца си имала вечерњи програм: „Шиз фриз“, „Маскембал“, „Ја имам таленат“, „Избор за мис и мистера“, „Игре без граница“…  У играма без граница, група из Варварина и Крушевца освојила је треће место.  Варваринци су освојили и пет  диплома на тесту о историји Црвеног крста, као и једну диплому школе пливања”, закључује се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x