Обележен 144. рођендан Црвеног крста Србије

Црвени крст Варварин обележио је 144. рођендан Црвеног крста Србије радно и свечано. У радном делу Управни одбор је разматрао резултате пословања у 2019. години, а закључак је да је пословање у остваривању програмских и финансијских резултата веома добро захваљујући ангажовању запослених и бројних волонтера и сарадника.

О развоју организације која постоји 144 година до данас, говорила је секретар организације Ружица Живановић Ружица подсетивши да је Српско друштво Црвеног крста основано 6. фебруара 1876. године у Београду, на иницијативу др Владана Ђорђевића, док је први председник био митрополит Михајло Јовановић.

“Ове године комеморативно обележавамо и 90 година од смрти академика др Владана Ђорђевића, хуманисте, првог школованог српског хирурга, књижевника и политичара, учитеља краља Милана. Приликом оснивања Српско друштво Црвеног крста било је међу првих петнаест националних друштава која су основана у свету. Црвени крст Србије као највећа и најстарија хуманитарна организација у земљи својим активностима и програмима покушава да ублажи људску патњу, појача отпорност појединаца и заједница и помогне онима којима је помоћ најпотребнија”, истакла је том приликом секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

У свечаном делу састанка истакнутим сарадницима су подељена признања и захвалнице и то Захвалнице Црвеног крста Србије Средњој школи Варварин, ОШ “Јован Курсула” из Варварина и ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина, али и појединцима, Марић Љубиши, Матић Милошу и Чапаковић Љубивоју.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x